Årets nye attraktion hedder ’Spisekammeret’

Ved årets Landbrugsmesse i Gl. Estrup er der en helt ny spændende attraktion på programmet i år. ’Spisekammeret’ slår nemlig dørene op for første gang, og er fyldt op med lækkerier, Michelin stjerner og kendte kokke.

Landbrugsmessen, Gl. Estrup har for vane at forkæle sine besøgende med en masse spændende oplevelser. Men i år er der lige blevet skruet en ekstra tand op for lækkerierne i programmet.

Kendte kokke indtager Landbrugsmessen
For i år har maden også indtaget Landbrugsmessen, som får besøg af mange kendte kokke og tv personligheder. For blot at nævne nogle få, så drejer det sig om Umut Sakarya, Anne Hjernøe, Francis Cardenau, Per Mandrup og Rasmus Bundgaard Nielsen.

”Vi er stolte, glade og ikke mindst begejstrede for, at vi på vores første messe efter en nedlukning i de sidste tre år kan præsentere rigtig mange spændende tiltag til årets Landbrugsmesse, udtaler formand Tina Kjærgård Tobberup. 

’Spisekammeret’ er den nye attraktion

Den nye attraktion ’Spisekammeret’ bliver en af hjørnestenene på årets messe. Der vil de kendte kokke, sammen med en masse andre udvalgte deltagere, sørge for at formidle den gode historie om, at mad og råvarer fra vores lokale producenter kan skabe store smags- og sanseoplevelser, hvis man tør udforske og lege lidt i køkkenet. ’Spisekammeret’ er bygget op omkring to scener, hvor man udover de kendte kokke også kan opleve workshops og events – et andet eksempel kan være vores ’forklædepolitik’, hvor vores kendte lokale politikere går i køkkenet sammen med kokken Kim Thygesen fra Den Gamle Stald og kreerer mad og hyggelig ’madlavningspolitik’. 

Museumsinspektør og madhistoriker Bettina Buhl, som er ansvarlig for Køkkenscenen har lagt vægt på at skabe et program, som kan give gæsterne masser af oplevelser og inspiration. ”Kokkene er nøje udvalgte og de fleste kender vi fra fjernsynet. Det er en stor ære, at de vil gæste Messen og skabe en fest. Samtidig viser vi noget af det bedste fra Norddjurs, for lokale producenter og lokale råvarer indgår massivt i programmet. Det bliver underholdende, inspirerede og der bliver rig lejlighed til at smage på Norddjurs – bl.a. kød, grøntsager, øl, brød….og selvfølgelig også det vilde fra områdets smukke skove”.

Masser af spændende oplevelser venter

Med denne nye attraktion, så er der blot blevet endnu en god grund til at tage til Landbrugsmessen, for alle de populære normale attraktioner er bevaret, så som spændende stande med fremvisning og mulighed for gode handler, dyrskue, fremvisning af veteranbiler, børnedyrskue og traktortræk – for blot at nævne nogle af de normale favoritter. 

Landbrugsmessen, Gl. Estrup finder sted d. 28-29 maj og begge dage er proppet med spændende tiltag både for Landbrugsmessen generelt, men også for den nye attraktion ’spisekammeret’.

FAKTABOKS – De kendte kokke

Francis Cardenau – den gastronomiske branches stjernekok

Den franske kok er den gastronomiske branches stjernekok. Francis går ikke på kompromis med kvalitet. Han var blandt de første i Danmark, som høstede Michelin stjerner.

Francis kalder sig selv: ”Dansk gastronomis lille franskmand med det store hjerte”.
På køkkenscenen vil Francis Cardenau arbejde med gode råvarer fra Norddjurs, i samarbejde med lokale råvarer producenter.

Umut Sakarya: TV-kok elsker svinekød

Umut Sakarya elsker dansk madkultur – især svinekød. Umut er kendt fra fjernsynets mange tv-programmer og er indehaver af restauranterne Guldkroen og Guldgrillen i København. På scenen vil han fortælle om svinekød i dansk madkultur og dens mange muligheder for tilberedning.

Anne Hjernøe – TV-kok og madentusiast

Anne Hjernøe er kendt fra et utal af madprogrammer TV. Hun har sin egen virksomhed AnneMad ApS, hvor hun beskæftiger sig med udvikling af fødevarer og opskrifter, for alverdens virksomheder.

På køkkenscenen vil Anne Hjernøe arbejde med gode råvarer fra Norddjurs, i samarbejde med lokale råvarer producenter.

Rasmus Bundgaard Nielsen – Guldmedaljevinder ved OL for kokkelandshold

Rasmus Bundgaard Nielsen er køkkenchef på Restaurant 1932 i Billund, samt holdkaptajn for det danske Cateringlandshold, der vandt OL guld i 2020.

Top-kok møder gulerødder af højeste international kvalitet. Rasmus og Lisa Løcke fra Gl. Estrup Gartneri vil give gode ideer til tilberedning af den populære rod. Gl. Estrup Gartneri startede i 1986 med en ide og en version fra grundlægger Knud Dahl om at dyrke gulerødder af højeste international kvalitet. 

Per Mandrup – Michelinkok og tidligere leder for Det Danske Kokkelandshold

Per Mandrup har mere end 40 års erfaring fra restaurations og fødevarebranchen, og er tidligere ejer af Michelinrestauranten, Les Etioles – Et Une Rose i København. Ud over at være kulinarisk leder af Culinary Institute by VejleErhverv, agerer han også som dommer i diverse paneler og konkurrencer. I syv år var han leder af Det Danske Kokkelandshold.

Billede af Francis Cardenau 

Fotograf: gernyxfotograf.dk

Billede af Anne Hjernøe

Fotograf: Winnie Methmann

Yderligere oplysninger:

Formand Tina Nielsen, mobil: 4016 4748,
glestrupmessen@gmail.com

Næstformand Henrik Brøgger Larsen, mobil 5162 7459
hl@landbrugsmessen.dk

Ansvarlig for spisekammeret Betinna Buhl, tlf. 2080 3127

Facebook:

Messens Facebook-side kan findes på: www.facebook.com/landbrugsmesse

Instagram:

Messen Instagram profil kan findes på: https://www.instagram.com/landbrugsmessen_gl.estrup