Landbrugsmessen er en selvstændig forening, og ikke en del af Det Grønne Museum, men vi samarbejder tæt om messen, og museet er en stor del, også af aktiviteterne på Landbrugsmessen. Den helt store forskel er, at messen “kun” er ét årligt arrangement og museet jo er et dagligt tilbud, med rigtig mange arrangementer henover året. Landbrugsmessen afvikles på Det Grønne Museums udearealer.

Det Grønne Museum er Danmarks statslige museum for jagten, skoven, landbruget og maden. Det er en historie, som museet blandt andet fortæller i genstande og aktiviteter, men det er i høj grad også en historie, som fortælles af museets mange frivillige, som er organiseret i laug, der for de flestes vedkommende knytter sig til et gammelt håndværk: smedelauget, bryggerlauget, traktorværkstedet, slagterlauget og alle de andre.

Det er mange af de dygtige frivillige, du kan møde rundt om på Landbrugsmessen, hvor du kan beundre – og i visse tilfælde smage på – deres håndværk. Du kan også møde museet selv, der hvert år stiller op med en unik og spændende fortælling fra historien.

På selve Det Grønne Museum på Gl. Estrup har vi plads og oplevelser for hele familien. Bliv klogere i udstillingerne om jagten, skoven, landbruget og maden og mød også her vores levende museum med husdyr og frivillige. Vi har 6000 m2 udstillinger, legeplads og besøgsmagasiner under tag, og en stor historisk køkkenhave, æbleplantage og dyr under åben himmel. De marker landbrugsmessen afholdes på, er en del af vores økologiske landbrug.

I ferierne er der aktiviteter for børn og voksne, og i sommerferien knytter de sig blandt andet til vores landbrug. I sensommeren høster vi en del af vores afgrøder med historiske landbrugsmaskiner.

Find mere information og alle aktiviteterne i programmet på hjemmesiden www.detgrønnemuseum.dk

« af 2 »